Biraz kendimi aşabilmek için yaptım bu dolmaları :) Düdüklü tencerede 20 dakika pişirdim, pirinçleri biraz daha pişseydi daha güzel olacaktı. Sizin yarım saat pişirmenizi tavsiye ederim. İçine üzüm, fıstık koymadım. Ailecek pek sevmeyiz bu türlüsünü. Tercihe bağlı tabii.
Malzemeler
10 adet dolmalık biber
1,5 su bardağı bardak pirinç
½ su bardağı bulgur
3 adet soğan
Zeytinyağı
Tuz, Kimyon, Karabiber, Yenibahar, Pul biber
Yapılışı
Soğanları ince ince doğruyoruz. Zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz. Soğanlar biraz pembeleşince yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave ediyoruz. Baharatları ilave edip, yarım ateşte biraz kavurduktan sonra ateşten alıyoruz ve kendi halinde demlenmeye bırakıyoruz.
Bu arada biberlerimizin bir parmak hareketiyle başlarını koparıp, çekirdeklerini temizleyip yıkıyoruz.
Hazırladığımız iç iyice demlendikten sonra biberlerimizi dolduruyoruz. Güzel görünmesi için de biberlerimizin üzerini bir parça domates ile kapatıyoruz. Yeşille kırmızının uyumu süper :)
Doldurduğumuzu dolmalarının üst tarafı yukarıya gelecek şekilde tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine tekrar biraz tuz serpiyoruz ki biberlerin de tadı tuzu olsun.
İşte bu kadar, sandığımdan daha kolaymış :)
Afiyetler olsun efendim...
Çıktığım bu yemek yapma macerasında en zevk aldığım şeylerden biri de yemeklerimin fotoğraflarını çekmek :) Özlemişim |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder