26 Mayıs 2011 Perşembe

Cevizli Kadayıf

Mutfakla arası olmayan biri olarak kadayıf bana hep zor bir tatlı olarak görünmüştür. İşte hayat felsefemi mutfağa da yansıttım :d Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Son derece basitmiş. Şöyle ki:


Pişmemiş tel kadayıfı alıyoruz. Parçalar halinde ayırıp, içlerine ceviz koyup rulo yapıyoruz. Tepsiye diziyoruz ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra (biraz soğutalım) üzerlerine hazırladığımız şerbeti döküyoruz. Şerbetin nasıl yapıldığını aşağıda veriyorum. İlk şerbeti sıcakken dökelim, iyice soğuduktan sonra ikinci bir şerbet daha döktürdü annem :) Bu da daha yumuşak olmasını sağlıyormuş :)


Sıcakken dökeceğimiz şerbet: 1,5 su bardağı şekeri, 1,5 su bardağı su ile pişiriyoruz.
Soğukken dökeceğimiz şerbeti de 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ile elde ediyoruz.
Üzerini cevizle süsleyebiliriz.
Afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder