26 Temmuz 2012 Perşembe

İftara Misafirimiz Var!

Pek sevdiğimiz bir arkadaşımız iftara geldi. Özel bir misafirimizdi ve yalnızca 2 saatlik bir vaktim vardı. Pratik yemekler tercih etmeliydim ama doyurucu da olmalıydı. Seçimlerimden çok memnun kaldım, yiyenler de kaldı galiba ya :)


Gerçekten Domates Çorbası


Çorbasız iftar olur mu hiç? 
Daha önce hiç yapmadığım domates çorbası yaptım. Nedense gözümde çok büyütüyordum bu çorbayı. Çok çok basitmiş! :)


Malzemeler
3 adet domates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Tuz

Yapılışı
* Unu ve yağı kavuruyoruz
* Rendelenmiş domatesi, tuzu ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz. (Topak topak olmaması için ben çırpıcı kullandım)
* Suyumuzu da ilave edip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. 


İlk önce çorbayı yapmıştım, servisten önce tekrar ısıtmak zorunda kalacağım için sütü ısıtırken ekledim. Kremalıymış gibi bir tat veriyor.
Ayrıca minik kıtır ekmekler de yaptım ve kaşar peyniri ile servis yaptım. 

Püre Yatağında Rengarenk Sebzeli Etli Bir Şey
Yaşasın! Artık benim de "püre yatağında" bir yemeğim var! \o/
Bu yemek fikrini bir arkadaşımdan aldım. Kendim de bir şeyler kattım. Gerçekten lezzetli bir yemek oldu. Hem çok pratik hem de doyurucu...
Malzemeler:
Yarım kilo yağsız kuşbaşı (dana)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı dolma biber
1 adet sarı dolma biber
1 adet yeşil dolma biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz, kekik
Patates püresi (Herkesin bildiği püre ama madem acemiyiz tarifini ayrıca yazarım :) )

Soğan ve biberleri böyle yuvarlak yuvarlak
keselim tamam mı? :
)

Yapılışı
* Önce etleri düdüklü tencerede haşlayalım (Su ve tuz ile)
* Varsa sac tavasında (ben derin bir teflon tava kullandım) yuvarlak yuvarlak kestiğimiz soğan, renkli biberler ve kalan tüm malzemeyi (kekik ve nar ekşisi hariç) tavada iyice pişirelim. Artık iyice pişen malzemelere haşladığımız etleri ilave edelim ve karıştıralım. Ocaktan almadan önce nar ekşisi ve kekiği ilave edelim.
Servis ederken de önce patates püresini tabağa yaydım, üzerine yemeği koyup onun da üzerine tavada kalan sostan azcık gezdirdim. Üzerine deeee kaşar peyniri rendesi ekleyince vallahi de güzel oldu.


Bir de pilav yaptım yanında. Onun da tarifi başka zaman artık :)


Yemeğin lezzetini o yemeği paylaştığın kişiler belirler derler. Bu nedenle bizim bu iftarımız çok lezzetli ve keyifliydi.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. çok severim bu çorbayı bende akşama yapayım güzel bir fikir oldu bu bana:)))
    ellerinize sağlık
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim, cok mutlu oldum ^.^

    YanıtlaSil